המונח קפיטליזם נוצר לפני כמאה שנה, והוא מתאר שיטה כלכלית וחברתית, המבוססת על הזכות לקניין פרטי ועל השוק החופשי. כל אדם, אשר ביוזמתו, בחכמתו ובחריצותו מצליח למכור יותר מוצרים או שירותים, מרוויח ומתעשר בזכות מעשה ידיו. הקפיטליזם יכול להתקיים במשטר דמוקרטי, שבו מותר לכל אדם לעשות כחפצו, ובלבד שאינו פוגע באדם אחר. זו כל התורה על קצה המזלג.
בזכות היוזמה החופשית, התעשר העולם המערבי במאה השנים האחרונות, ותושביו נהנים משפע כלכלי ומרמת חיים גבוהה, שלא הייתה כדוגמתה בעבר. כשלון הקומוניזם האיץ תהליך זה.
ההון האדיר שצברו תאגידי הענק הקנה להם את הכוח לשלוט במדינה ובמנהיגיה. עקב האכילס של השיטה הדמוקרטית הוא הצורך להיבחר בידי העם אחת לארבע שנים, מסע בחירות עולה הון עתק, וכך נוצר הקשר בין הון לשלטון. מנהיגי הדמוקרטיה הפכו לבובות-על-חוט של בעלי ההון, והמדינות בהנהגתם מאפשרות לתאגידי הענק להכפיל את הונם בזכות חקיקה וניהול, שלא נועדו לטובת הבוחרים.
ההון - הקפיטל, והשלטון - קרטיה יצרו מונח חדש קפיטלוקרטיה - שלטון ההון. על מנת לשמור על מראית עין דמוקרטית, מתקיים מעת לעת המחזה הסוריאליסטי של בחירות, שבהם בוחר העם את הבובה-על-חוט לקדנציה הבאה. רוב עיסוקו של השליט הנבחר הוא להבטיח את מקומו בצמרת בבחירות הבאות, ולשם כך הוא מחלק למפעיליו חוקים, זיכיונות והגנה, שיאדירו את הונם ואת כוחם.
הקפיטלוקרטים שולטים בתעשיית המזון, ומייצרים מזון זול עם ערך תזונתי נמוך, שגורם לבריאות לקויה. הם שולטים בתעשיית התרופות, שאינן מרפאות מחלות אלא מטפלות בסימפטומים, וכך הם משעבדים את האדם מיום שחלה לראשונה ועד ליום מותו. הם שולטים בתקשורת, ובאמצעותה הם שולטים בתבונה של האדם, על מנת שימשיך לעבוד, לייצר ולחסוך, כדי שיהיה לו כסף לרכוש מזון ותרופות חסרי ערך, כדי שיבחר בבובות-על-חוט וכדי שלא יתמרד.
הדמוקרטיה מתה. תחי הקפיטלוקרטיה.