בר"ע 1330/04 פחמאוי רמזי נגד עיריית חיפה ו- 8 אח' ביקש רמזי רשות ערעור על החלטת ראש ההוצאה לפועל בחיפה כי עליו לשלם 250 ש"ח לחודש בכל תיקי ההוצאה לפועל שנפתחו נגדו על ידי תשעה נושים שונים. בקשתו של רמזי הייתה להפחית את התשלום החודשי ל- 150 שקלים לחודש.
בית המשפט המחוזי בחיפה פסק
"המבקש מצהיר בבקשתו כי הוא מתקיים מקצבת המוסד לביטוח לאומי בסך 2,900 ₪ לחודש מתוכם הוא מפריש לאשתו, המתגוררת בנפרד, סך 1,000 ₪ בחודש, כאשר אלה הם הנתונים, לא ברור מדוע מתקשה המבקש לשלם 250 ₪ לחודש."
איני מכיר את אדון רמזי, אבל ברור לי מדוע התקשה בית המשפט להבין מדוע התקשה רמזי לשלם 250 ש"ח לחודש.
רמזי מתקיים מקצבת המוסד לביטוח לאומי, וידוע לכל אדם בישראל, כי קצבאות אלה הן נדיבות מאוד ומאפשרות חיי רווחה למקבליהם, ואפילו מאפשרות להם לחסוך כמה שקלים ליום גשום.
אמנם רמזי משלם לפרודתו דמי מזונות של 1,000 שקלים לחודש, אבל נותרים בידו לא פחות ב- 1,900 שקלים. אם ישלם 250 שקלים בתשעת תיקי ההוצאה לפועל, יישארו לו 1,650 שקלים, שהם 650 שקלים יותר מאשר לפרודתו, והוא יוכל אפילו לחסוך ליום גשום 100 שקלים לפחות.
סגולה לאריכות ימים
נניח כי 250 השקלים יתחלקו באופן שווה בין תשעת הנושים, או אז יקבל כל אחד מהם 27.77 שקלים לחודש.
אם בקשתו החצופה של רמזי הייתה מתקבלת, אז 150 השקלים היו מותירים בידי כל נושה רק 16.66 שקלים לחודש - הפסד נקי של 11.11 שקלים לעיריית חיפה, בי"ח חולים בני ציון, בי"ח רמב"ם, כלל חברה לביטוח, בנק העצמאות ועוד כמה נושים פרטיים.
בעקבות דחיית הבקשה של רמזי נשמו לרווחה הגזבר של עיריית חיפה, האקטוארים של חברת הביטוח, מועצת המנהלים של בנק העצמאות, והמנכלים של שני בתי החולים. האיום הכלכלי הוסר מעליהם.
אין לי מושג כמה חייב אדון רמזי לנושים הנכבדים, אבל יש לי בשורה טובה בשבילו - התשלום של 250 השקלים בכל חודש מבטיח לו אריכות ימים ושנים, ואולי אף חיי נצח, משום שככל הנראה 3,000 שקלים בשנה אינם מכסים אפילו את הריבית השנתית שצוברים חובותיו.
9 כפול 9
תשעת הנושים יוצגו על ידי פרקליטים מצוינים: עו"ד מלך אליהו, עו"ד חן ראובן, עו"ד חלבי נזיה, עו"ד גביזון משה, עו"ד גוטליב מרדכי, עו"ד טל גלפר, עו"ד בן שטרית יוסף, עו"ד עבד אל קאדר ועו"ד בן דב צבי.
אם אדון רמזי ישלם את חובו הפסוק, תשלח לשכת ההוצאה לפועל ל- 9 הפרקליטים 9 המחאות מידי חודש. אלה יופקדו ב- 9 חשבונות נאמנות, ו- 9 מנהלי חשבונות ירשמו את התקבול בספרי הפרקליטים. בשלב השני ישלחו 9 הפרקליטים 9 המחאות ללקוחותיהם (לאחר ניכוי שכר טרחה והוצאת 9 חשבוניות מס) ואלה יופקדו ב- 9 חשבונות הבנק של הנושים, ו- 9 מנהלי חשבונות ירשמו את התקבול בספרים.
הליכי גבייה יעילים אלה יחויבו בעמלות רישום ב- 18 בנקים שונים ובכמה שעות עבודה של צוותים מקצועיים ומסורים.
אין ספק, כי 150 שקלים לחודש לא יכסו את ההוצאות האלה.
אופס
שכחתי לחשב כמה עולים הליכי הגבייה בלשכת ההוצאה לפועל למשלם המסים.