ד"ר רוסטוביץ, פייביש - חברת עורכי דין אודות ARNONA   אודות העורך ד"ר הנריק רוסטוביץ
 

ארכיון מגזין ארנונה 1999 - 2003
חיפוש
 
    אנציקלופדיה ארנונה   הפחתת חיובי ארנונה והיטלי פיתוח
    פקודת המסים (גביה)   הרצאות בארנונה   ספרים ומאמרים
    0 תגובות לכתבות מאז : 5/11/2024
גרסת הדפסה

ההומניטריות של העם היהודי

הפקידים שאיישו את ועדת החריגים של משרד הפנים ואת הוועדה הבינ-משרדית הדנה במקרים הומניטריים חריגים, אינם זכאים לתואר חסידי האומה היהודית


20/11/2004

מעשה שהיה כך היה

אזרחית אוזבקיסטן, אם לשתי אזרחיות ישראליות, נכנסה לישראל על מנת לבקר את שתי בנותיה, ועברה להתגורר עימן. כתוצאה ממסכת ההתעללויות שעברו הבנות על ידי אביהן החמיר מצבן הנפשי, ומשרד הפנים אישר את שהותה של האם בישראל באופן חריג. משמלאו לבת הצעירה 18 שנים החליט מאן דהו במשרד הפנים כי על האם לעזוב את ישראל.

האם עזבה את ישראל, ולאחר שנה שבה אליה ופנתה לגורמים השונים על מנת להסדיר את אשרת שהייתה. בעת שהותה של האם בישראל, עלו נישואיהן של בנותיה על שרטון, הבת הצעירה נחשפה לאלימות פיזית ומילולית של בעלה, וכך גם נכדתה.

ועדת החריגים דחתה את בקשת האם להישאר בישראל מהנימוק: כי "המקרה לא הומניטרי. מדובר בבנות בגירות ואישה עצמאית". גם הוועדה הבינ-משרדית, הדנה במקרים הומניטריים חריגים, לא מצאה מקום להיענות לבקשה.

בית המשפט, כבוד השןפטת מיכל רובינשטיין, החליט לקבל את העתירה ולהורות על הישארותה של האם בישראל מטעמים הומניטריים. הרחקת האם מסביבת בנותיה היא מבחינת כל הנוגעים בדבר בעלת השלכות הומניטריות קשות ביותר. מבחינה הומניטרית זהו מקרה ראוי להתערבותו של בית המשפט כדי לא להביא לפרוד כפוי בין האם לבנותיה אשר התערו בארץ ללא יצירת בעייתיות המכבידה על הצבור.

נפסק, כי בהחלטה של משרד הפנים יש חוסר סבירות קיצוני בניתוק הכפייתי של האם מבנותיה ונכדתה, וראוי לכן שהשקול ההומניטרי יגבר על הכלל המינהלי ויאפשר חיים בצוותא של האם הבודדה עם בנותיה היחידות המבקשות יחד אתה שלא להפריד ביניהן.

הלסדום היינו

מידי שנה, בשבוע שלפני יום השואה, אנו נחשפים לסרטי תעודה ולסיפורים אישיים של יהודים שגורשו ממקום מושבם ושל אחרים שניצלו הודות לחסידי אומות העולם כמו ראול ולנברג.

הפקידים שאיישו את ועדת החריגים של משרד הפנים ואת הוועדה הבינ-משרדית הדנה במקרים הומניטריים חריגים, אינם זכאים לתואר חסידי האומה היהודית. הפרדת האם ממשפחתה היחידה בעולם אינו נימוק הומניטרי בעיניהם. טוהר הגזע היהודי עולה בחשיבותו על מצוקה קשה של שלוש משפחות. אטימות מוח וטמטום לב.

הלסדום היינו?

הלעמורה נדמינו?

איני יודע אם מבחינה משפטית צדקה השופטת הנכבדה או טעתה. בעיניי, אין לכך כל חשיבות.

מגזין ARNONA מעניק לשופטת מיכל רובינשטיין את התואר: חסידת האומה היהודית.

___________

עת"מ 1136/03 מ. ו. ואח' נגד מדינת ישראל - שר הפנים

כב' השופטת מיכל רובינשטיין

2 בנובמבר 2004


תודה למי שיקליק על האייקון של פייסבוק


    תגובות   שלח תגובה >>
  1. האם יתכן שיהודי (לא קרימינאלי) יגורש מביתו?   מאת: דליה    23/11/2004









זכויות יוצרים   ד"ר רוסטוביץ, פייביש ושות' חברת עורכי דין   פורטל משפט מיסוי ונדל"ן